Set municipis del Baix Segura se mobilitzen contra una nova línia d’alta tensió

El projecte travessarà mitja comarca amb una extensió de 23 quilòmetres i tindrà un centenar de torres elèctriques

Linia d'alta tensió des de Múrcia fins a Alacant / À Punt NTC

Els alcaldes de set municipis del Baix Segura estan en peu de guerra contra la construcció d'una línia d'alta tensió de 23 quilòmetres i més d’un centenar de torres elèctriques que afectarà mitja comarca i els seus paisatges protegits. El projecte tractarà de dur energia des de la planta solar fotovoltaica Rojalinda, ubicada a Múrcia, fins a la subestació del poble de Rojals (Baix Segura).

La línia d'alta tensió passaria pels pobles de mitja comarca: Oriola, Xacarella, Benejússer, Algorfa, Almoradí, Los Montesinos i Rojals. José Manuel Butrón, alcalde de Los Montesinos, indica que “és absurd passar aquesta energia des de la Regió de Múrcia fins ací a Rojals”. Per la seua part, Pilar Díaz, alcaldessa de Xacarella, afirma que aquest projecte “trenca la comarca per complet, no solament les zones urbanes sinó que també passa per terreny forestal protegit”.

La planta solar Rojalinda es construiria a la frontera entre Múrcia i Alacant, i tindria un notable impacte ambiental a les serres del Cristo, Pujálvarez i sobretot en la Sierra de Escalona, una de les grans reserves de brúfol del món. Miguel Ángel Pavón, president dels Amics de la Sierra Escalona, declara que “es perdran almenys 100 hectàrees d'hàbitat natural”.

També et pot interessar

stats