Set de cada deu dones amb càncer de mama no necessitaran quimioteràpia

La investigació internacional en què ha participat l'Incliva ha descobert que el tractament no aportava res a les pacients

Set de cada deu dones amb càncer de mama no necessitaran quimioteràpia / À Punt NTC

Un estudi internacional on ha participat l’Institut d’Investigació Sanitària de l’Hospital Clínic de València (Incliva) ha determinat que set de cada deu dones no necessiten quimioteràpia per a curar-se del càncer de mama més comú.

Així, en aquesta investigació que estudia els beneficis de la quimioteràpia en el major grup de dones amb càncer de mama, pacients postmenopàusiques amb un tumor sensible al tractament hormonal, s’ha vist que aquest no els aportava res. 

Begoña Bermejo, oncòloga de l’Hospital Clínic i investigadora de l’Incliva, ha explicat a À Punt Notícies que aplicant una nova tecnologia, que consisteix a fer una anàlisi mitjançant una plataforma genètica del tumor, indica als professionals en quins pacients es pot eliminar la quimioteràpia.  

A partir d'ara, el setanta per cent de dones amb aquest càncer de mama concret no hauran de sotmetre's al tractament, el més habitual per a lluitar contra la malaltia, i només rebran hormonoteràpia. 

També et pot interessar

stats