Set detinguts per robar en camions i naus industrials

L’organització operava a València, Madrid i Castella-la Manxa i blanquejava diners amb la compravenda de vehicles de segona mà.

La banda robava camions carregats de mercaderies en polígons industrials
La banda robava camions carregats de mercaderies en polígons industrials / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut set persones i n’investiga tres més per formar part d’una organització dedicada a robar en camions i naus industrials a València, Madrid i Castella-la Manxa. En total se’ls imputen vora huitanta delictes.

La banda blanquejava els diners que treia en vendre la mercaderia robada amb la compravenda de vehicles de segona mà. La investigació ha acreditat la compravenda de 342 vehicles entre particulars, pels quals els detinguts van obtindre més de 5,3 milions d’euros.

El robatori d’un camió amb 20 tones d’un material conegut com a or nòrdic −un aliatge de coure, alumini, zinc i estany− va posar en marxa l’operació. L’organització recorria els polígons industrials situats prop de les autovies A-2 (Madrid-Barcelona) i A-4 (Madrid-Andalusia), i de vegades feien també desplaçaments a la Comunitat Valenciana.

Allí localitzaven els camions, que podien transportar des de productes alimentaris a electrodomèstics. Els enganxaven a un cabina de tràiler i els traslladaven als afores de Madrid, on els buidaven, per a tot seguit, abandonar el vehicle en un polígon pròxim. Cada botí s’acostava als 100.000 euros.

Quan els lladres no podien robar un camió, bé perquè no localitzaven una bona càrrega o bé perquè els descobrien els camioners, es dedicaven a robar en empreses dels polígons industrials.

També et pot interessar

stats