Set detinguts per furtar més de 50.000 quilos de garrofa en camps valencians

El fruit sostret il·lícitament està valorat en més de 54.000 euros i procedeix de Tous, Montserrat, Benaguasil i Vilamarxant

Les garrofes sostretes i requisades per la Guàrdia Civil
Les garrofes sostretes i requisades per la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València ha detingut set persones per furtar presumptament més de 52.000 quilograms de garrofa valorats en 54.462 euros. Els robatoris s'han produït a Tous i Montserrat (Ribera Alta) i Benaguasil i Vilamarxant (Camp de Túria), segons ha informat l'institut armat aquest divendres. 

Els agents començaren les investigacions després de trobar en una inspecció rutinària 106 documents de traçabilitat falsificats que acompanyaven 52.245 quilograms de garrofes. Aquest fruit ha experimentat una notable pujada de preu en les últimes temporades.

Agents de la Guàrdia Civil i la Policia Autonòmica inspeccionen un camp
Agents de la Guàrdia Civil i la Policia Autonòmica inspeccionen un camp / Guàrdia Civil

Després de dur a terme diverses perquisicions, comprovaren amb els propietaris de les explotacions agrícoles que els escrits havien sigut falsificats. Un d'ells els va contar que feia uns anys va autoritzar els detinguts a recollir la garrofa del seu terreny amb motiu de la neteja del camp, i des d'aleshores no havia tornat a autoritzar més recollides.

Després d'una sèrie d'investigacions, la Guàrdia Civil ha detingut set homes entre 22 i 55 anys pels delictes d'apropiació indeguda i de falsedat documental. Les diligències s'han traslladat al jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Picassent, número 1 d'Alzira i número 3 i 5 de Llíria.

També et pot interessar

stats