Set consells contra els incendis forestals

En risc extrem per incendis forestals, hem d'extremar les precaucions i assimilar una sèrie de bones pràctiques per tal d'evitar-los

Què puc fer per a evitar un incendi? / À Punt NTC
12 de juliol 2021 - 11:44

La prevenció d'incendis forestals és responsabilitat de tota la població, especialment a l'estiu i en qualsevol moment en què les condicions climàtiques generen una situació de risc. Per exemple, quan s'acompleix la regla dels 30 que ens explica la tècnica de medi ambient Concha Primo: "Quan tens una temperatura més alta de 30 graus, una humitat relativa menor del 30% i unes velocitats del vent majors de 30 quilòmetres/hora, i que això passe durant més de 30 dies, se'ns està dient que hi ha molta quantitat de risc d'incendi i, a més, que les conseqüències seran molt importants".

Per això, és fonamental consultar el nivell de risc d'incendis en 112cv.com o en el compte de Twitter @gva112 i saber quines mesures cal prendre en cada situació. En risc extrem per incendis forestals, hem d'extremar les precaucions i assimilar una sèrie de bones pràctiques per tal d'evitar-los. Són les següents:

  1. Consulta el nivell de risc d'incendis en 112cv.es o en el compte de Twitter @gva112.
  2. Està prohibit fer qualsevol tipus de foc quan s'ha decretat una preemergència 3 per incendis forestals.
  3. Si fas foc, fes-ne només quan estiga permés i als llocs habilitats.
  4. Evita fumar; però si fumes, apaga bé la punta del cigarret i emporta-te-la.
  5. Emporta't les deixalles a casa.
  6. Actua davant la irresponsabilitat dels altres.
  7. En cas d'incendi, telefona al 112.

Consells per a grups concrets o situacions d’especial risc

Puc cremar les restes del cultiu? I usar maquinària o anar de caça? I fer una torrada a la meua parcel·la? Ací recollim els consells més importants, tenint en compte també grups o situacions d’especial risc: per a excursionistes, usuaris d'urbanitzacions i focs artificials, de maquinària, en l'agricultura i la caça. Pega-li una ullada a aquesta llista de reproducció del canal de YouTube d'À Punt Mèdia.

També et pot interessar

stats