Set anys de presó per a un home que va violar la seua nóvia en estat d'inconsciència

El jutjat no ha determinat si el condemnat hauria introduït benzodiazepina en la beguda de la xica, encara que ella ha remarcat que no pateix cap afecció mental

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

Un jove de 28 anys ha sigut condemnat per l'Audiència d'Alacant a set anys de presó per violar la dona amb la qual mantenia una relació sentimental en un moment en el qual ella estava profundament adormida, després d'haver consumit alcohol, mesclat amb substàncies que contenien benzodiazepina.

La sentència, dictada per un tribunal de la secció primera, considera l’home autor d'un delicte d'abús sexual amb accés carnal, al qual aplica l'agreujant de parentiu, ja que l'acusat i la víctima havien iniciat una relació un mes abans que transcorregueren els fets.

L'abús va tindre lloc durant el matí del 22 de desembre de 2019, en el domicili de l'encausat, després que tots dos compartiren una nit de festa a la ciutat d'Alacant. La sentència relata que havien quedat amb la intenció de parlar "sobre el futur de la seua relació en comú", ja que la víctima pretenia que es convertira en una cosa "més seriosa", encara que l'acusat li va contestar que no podia comprometre's més perquè tenia una nóvia a Mèxic, segons va relatar la víctima durant la declaració en el juí. En tot cas, tots dos van passar la nit en companyia de diversos amics i en diferents locals d'Alacant, en els quals la víctima va assegurar haver begut tres whiskys, a més d'alguna altra beguda d'algun dels seus acompanyants.

Al voltant de les 6:30 hores del matí, ella es va trobar indisposada i sota els efectes de l'alcohol, per la qual cosa va demanar a l'acusat que fora ell qui conduïra; ell la va portar al seu domicili, es van dutxar junts i es van gitar al mateix llit. Més tard, a les 9:30 hores, l'acusat va aprofitar que la xica es trobava en un estat d'inconsciència per a penetrar-la sense que ella poguera expressar el seu consentiment. De fet, segons la sentència, la xica es va despertar en notar els vaivens del moviment de l'acusat i li va recriminar el seu comportament per a, tot seguit, vestir-se i abandonar el domicili, després de la qual cosa va acudir a la comissaria de policia per a presentar denúncia.

L'acusat va negar, durant la seua declaració en el juí, que haguera forçat sexualment la víctima i va assegurar que va ser ella qui es va despertar i va començar a acariciar-li l'òrgan sexual fins a masturbar-lo. No obstant això, el tribunal confereix credibilitat al relat de la víctima després d'estimar que va mantindre una versió persistent des de la interposició de la denúncia i que les proves mèdiques practicades en l'exploració, després de presentar la denúncia, van certificar la presència de restes d'ADN de l'acusat a l'interior de la vagina.

El tribunal no ha arribat a precisar si l'acusat podia haver introduït substàncies que contingueren benzodiazepina en la beguda de la xica, encara que sí que recalca que ella no tenia diagnosticada cap afecció mental que portara aparellada el consum de medicaments com el diazepam, dels quals es van trobar restes en les anàlisis fetes a la víctima.

També et pot interessar

stats