Els serveis funeraris a Alacant són dels més cars d'Espanya

Segons l'OCU, entre un soterrar a València i un altre a Alacant pot haver-hi una diferència de 2.000 euros

Morir-se és més car en Alacant
Pilar Llorca
César Rodríguez
27 d'octubre 2021 - 21:53

Morir-se a la Comunitat Valenciana no costa el mateix depenent de la ciutat. Segons una consulta realitzada per l'OCU, els serveis funeraris a Alacant són dels més cars d'Espanya. Entre les xifres que destaquen, han trobat que entre un soterrar a València i un altre a Alacant hi ha una diferència de 2.000 euros.

Per a la consulta han demanat el pressupost a deu funeràries de la Comunitat Valenciana. S'han trobat que la despesa mitjana d'un soterrar a Alacant és de 5.455 euros, 2.000 euros més que a València, on el preu és de 3.360 euros.

La mitjana d'un servei funerari ronda els 3.700 euros. Les partides més cares són el fèretre, el cementeri i el tanatori.

Com ha contat Silvia Huerta, de l'OCU, l'explicació cal buscar-la en la lletra menuda a l'hora de demanar pressupost. "És fonamental que estiguen desglossats tots els preus de cada servei, i de vegades això no passa". La mitjana d'un servei funerari ronda els 3.700 euros. Les partides més cares són el fèretre, el cementeri i el tanatori.

Damià Serrano, secretari d'Aesprof, ha explicat que si te n'ixes dels serveis estàndard, és quan s'incrementa el pressupost. El 17% de la despesa total d'un servei funerari prové dels impostos municipals i ací sí que podem trobar diferències, com ha explicat Alfredo Gosálvez, secretari general de l'Associació Nacional de Serveis Funeraris.

També et pot interessar

stats