Els serveis d'emergència atenen més de cent intoxicacions etíliques durant la nit de Cap d'Any a la Comunitat Valenciana

El director del 112, José María Ángel, explica que s'han alçat vora 50 actes per irregularitats a locals que acollien festes.

Els serveis d\'emergència atenen més de cent intoxicacions etíliques durant la nit de Cap d\'Any a la Comunitat Valenciana
Els serveis d'emergència atenen més de cent intoxicacions etíliques durant la nit de Cap d'Any a la Comunitat Valenciana

La ressaca de la celebració de la nit de Cap d'Any a la Comunitat Valenciana deixa, de moment, 104 persones ateses per intoxicació etílica. A més, els serveis d'emergències de la Generalitat han gestionat un total de 1.321 incidents i han rebut 3.944 telefonades entre les 20 hores del dia 31 de desembre fins a les 8:00 hores del dia 1, segons ha informat el 112 en el seu perfil de Twitter

Dels 1.321 incidents atesos pels serveis d'emergències, 630 s'han produït a les comarques centrals del territori valencià, 559 a les del sud i 118 a les del nord. Un total de 14 han quedat sense determinar. Més de la meitat dels incidents gestionats són de caràcter sanitari (el 52,99%), mentre que el 26,65% estan relacionades amb la seguretat. L'altre 8,02% de les actuacions han sigut de servei. 

Segons ha informat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències de la Conselleria de Sanitat, fins a les 8 del matí els serveis de suport bàsic i el SAMU han atés 45 casos d'intoxicació etílica a les comarques centrals. Les persones afectades tenen entre 13 i 70 anys d'edat i totes han hagut de ser traslladades a l'hospital. 

A la ciutat de València s'ha produït també un accident de trànsit quan passaven 40 minuts de la mitjanit. Un cotxe ha atropellat un home de 46 anys que ha sigut traslladat a l'Hospital La Fe. A més, s'han registrat quatre agressions sense ferits greus. 

D'altra banda, a les comarques del nord del territori, el CICU ha atés 11 intoxicacions etíliques, de les quals 6 han requerit trasllat a un centre hospitalari. També s'han registrat set agressions i, com a resultat, cinc de les persones afectades s'han derivat a l'hospital.

A les comarques del sud, s'han atés 48 casos d'intoxicació etílica. 

Vora 50 actes a locals per irregularitats

El director de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, Josep Maria Àngel, ha declarat a À Punt NTC que la nit de Cap d'Any s'ha desenvolupat sense "greus incidències" i que, de fet, se n'han registrades menys que altres anys. Tot i això, ha destacat el treball d'inspecció de locals que tant la policia autonòmica com la local han dut a terme i que s'ha saldat amb vora una cinquantena d'actes per irregularitats en establiments que celebraven festes de Cap d'Any. Com ha explicat, les causes han sigut excesos d'aforament, presència de menors o contaminació acústica. 

També et pot interessar