El serveis d'acompanyament a dones amb una orde de protecció es multipliquen per quatre a València

El grup GAMA de la Policia Local destaca que la violència de gènere es el segon delicte més important.

El grup GAMA està especialitzat en violència de gènere
El grup GAMA està especialitzat en violència de gènere

La violència de gènere es manté a la ciutat de València com el segon delicte més important després de la violència en el trànsit. A hores d'ara, 1.228 dones tenen una orde de protecció, la meitat de les quals estan gestionades pel grup GAMA de la Policia Local de València.

Aquest equip especialitzat en violència de gènere ha fet aquest dijous balanç del seu treball i ha presentat els missatges que lluiran als cotxes oficials per a fer campanya a favor de les denúncies.

Una de les funcions dels agents que l'integren és acompanyar les dones per a garantir-los la seguretat, fer una atenció integral pel que fa als serveis socials i la seguretat, i facilitar-los els tràmits burocràtics.

En el balanç, es deixa constància que les gestions d'acompanyament amb serveis externs, com ara els jutjats, els serveis socials o els d'ocupació, s'han multiplicat per quatre, i ha arribat a les 4.500 gestions.

A més, de les 250 detencions practicades en 2018 a la ciutat de València, 87 les ha fetes el grup GAMA de la Policia Local.

També et pot interessar

stats