El servei de la variant de Cullera-Favara començarà al setembre

El desviament, una reivindicació històrica dels dos ajuntaments, eliminarà un dels punts negres amb més accidents de la xarxa estatal de carreteres.

El ministre Ábalos informa sobre les novetats de les obres a la variant entre Cullera i Favara
El ministre Ábalos informa sobre les novetats de les obres a la variant entre Cullera i Favara / À Punt NTC

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha anunciat que el servei de la variant entre Cullera i Favara es posarà en marxa el mes de setembre, el que suposarà una “millora de la seguretat viària” en crear un “itinerari alternatiu” a l’N-332 que travessa les dos localitats.

Aquesta variant és una reivindicació històrica per part dels dos ajuntaments, ja que amb aquest desviament s’eliminarà un dels punts negres amb més accidents de la xarxa estatal de carreteres. A més, resoldrà en gran mesura el gran volum de trànsit de la travessia de Favara i oferirà una entrada sud a la població de Cullera.

El projecte presenta una gran complexitat tècnica, ja que inclou un pont sobre el Xúquer i un viaducte per a evitar el risc d’inundació de la planura que canalitza les aigües de l’estany de Cullera. La nova variant tindrà 8.620 metres i estarà formada per dos calçades amb dos carrils i vorals interiors i exteriors.

Ábalos també ha visitat les obres de la connexió sud d’Oliva amb l’AP-7, amb una inversió del Ministeri de Transports de vora 24 milions d’euros, que es veurà reflectida en un “augment de la seguretat i la descarbonització de les poblacions”, ha explicat el ministre. D'aquesta manera, les obres permetran traure del nucli urbà vora 15.000 vehicles i més de mil camions.

Pel que fa a l’alliberament de l’AP-7, el ministre de Transports ha destacat que es tracta d’una “decisió historica pel fet d’acabar amb les pròrrogues sistemàtiques de concessions d’autopistes”. De manera que a la Comunitat Valenciana és un 90% més barat circular en les autopistes valencianes i un 25% més barat a Espanya.

L’accés sud a Cullera, una millora per al turisme

El nou accés a Cullera pel sud suposarà una millora per al seu sistema de comunicacions, més adaptat a les necessitats per al desenvolupament turístic. D’aquesta manera, l’entrada sud evita que les persones que volen anar a la zona turística hagen de travessar el nucli urbà. A més, es duplicarà el corredor ferroviari que enllaça Cullera amb Gandia.

D’altra banda, la variant també reduirà el gran volum de trànsit a l’entrada de Favara per Cullera que també connecta amb el peatge de l’AP-7.

També et pot interessar

stats