El servei de ressonàncies de tretze departaments de salut torna a ser de gestió pública

La Conselleria de Sanitat Universal també assumeix els 113 treballadors de l’empresa que prestava aquest servei des del 2008

Ressonància a un hospital pública de a comunitt valenicna
Ressonància en un hospital públic de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Des d'aquest dimecres el servei de ressonàncies magnètiques de 13 departaments de salut de la Comunitat Valenciana torna a ser de gestió pública. El canvi no afecta la continuïtat laboral de les 113 persones que treballaven en la prestació d'aquest servei des del 2008, assumida per la Conselleria de Sanitat amb un cost anual estimat de 5,4 milions d'euros.

El ple del Consell va aprovar el 10 de desembre el decret que regula els efectes en matèria de personal de l'extinció del concert per a la realització de tècniques de radiodiagnòstic per imatge mitjançant equips de ressonància magnètica.

El contracte que acaba ara amb l'empresa adjudicatària estava vigent des del 2008. La gestió privada d'aquest servei la va impulsar Eduardo Zaplana quan era president de la Generalitat l'any 2000.

La Sindicatura de Comptes quantificava un sobrecost anual de més de 16 milions d'euros. De fet, alguns càlculs apunten que el cost d'una ressonància amb el servei privatitzat era de més de 250 euros, i si és públic de poc més de 100.

A més, els radiòlegs han reivindicat durant molt de temps que el servei passara a mans de la Conselleria perquè, si no, no podien controlar tot el procés.

El servei es reintegrarà ara a l'administració com a prestació directa del sistema públic de salut valencià, amb equips d'alta tecnologia de titularitat i gestió pública. Així, es reposaran més de 28 ressonàncies magnètiques i s'incorporaran nous equips d'última generació.

També et pot interessar

stats