Servando Castelló, Low Battery Man: "Mentre sone la música, continuarem ballant"

El de Navarrés, que pateix encefalomielitis miàlgica, organitza un viatge per tot Espanya i Portugal per a donar a conéixer la malaltia.

VÍDEO | Servando Castelló, Low Battery Man: \"Mentre sone la música, continuarem ballant\"

Servando Castelló Juan té 42 anys, és veí de Navarrés, a la comarca de la Canal de Navarrés, i fa set anys la seua vida va fer un gir complet. No sabia què li passava, només que la seua salut s'havia ressentit. Finalment, després de passar per diversos metges, li van diagnosticar encefalomielitis miàlgica, una malaltia que afecta al voltant de cent-mil persones a tot Espanya i dotze-mil a la Comunitat Valenciana. "És com si tingueres una grip forta tots els dies, tens el cap com embotat, i intoleràncies al fred o a la calor. La meua temperatura corporal és de trenta-quatre graus i mig", ha assenyalat en Les notícies del matí.

Una afecció altament incapacitant que de moment no té cura i que impacta de forma determinant en la qualitat de vida de les persones que la pateixen. A pesar d'això, Servando Castelló vol llançar un missatge d'esperança, i per aquest motiu el dilluns 25 de març enceta un viatge per Espanya i Portugal per a donar a conéixer la malaltia, donar suport a les persones que la pateixen i recaptar fons per a investigació.

Ha creat el web www.lowbatteryman.com , i comptes en Instagram i Facebook, on anirà contant la seua experiència en aquest trajecte vital per la península Ibèrica. "Vull que la gent conega la malaltia, donar visibilitat a les persones que la tenim, i també ho faig pels meus fills, vull que cresquen amb el missatge que el seu pare ho va intentar fins al final". En aquest sentit, Servando afirma que tots els diners que recapte aniran destinats a l’Open Medicine Foundation, dels Estats Units, l'organisme que, segons ell, més ha fet fins ara per a trobar una solució a la malaltia. 

El 80 per cent de les persones amb encefalomielitis miàlgica són dones

L'encefalomielitis miàlgica és una malaltia que afecta especialment les dones. El huitanta per cent de les persones que la tenen pertanyen al gènere femení. Un factor que Servando creu que influeix en el fet que les empreses farmacèutiques no s'interessen suficientment a investigar. "És un altre dels motius perquè vull que es conega", reconeix, i convida els estats i les companyies a invertir més recursos en aquest àmbit. Dilluns comença l'aventura que el portarà per tot Espanya i Portugal, i incideix en el missatge positiu: "La vida ja és molt negra; mentre sone la música continuarem ballant".

També et pot interessar

stats