Servando Castelló inicia la seua volta a Espanya i Portugal per a visibilitzar l'encefalomielitis miàlgica

El viatge d'aquest veí de Navarrés, conegut com Low Battery Man, vol recaptar fons per a investigar aquesta complexa malaltia, poc coneguda.

Servando Castelló Juan al costat de la furgoneta amb què recorrerà la península Ibèrica
Servando Castelló Juan al costat de la furgoneta amb què recorrerà la península Ibèrica / Arxiu

Servando Castelló Juan, veí de Navarrés de 42 anys, inicia aquest dilluns un viatge per Espanya i Portugal per a donar a conéixer l'encefalomielitis miàlgica, una malaltia que afecta al voltant de cent mil persones a tot Espanya i dotze mil a la Comunitat Valenciana. L'objectiu és donar suport a les persones que pateixen la malaltia i recaptar fons per a investigació. 

Ha creat el web www.lowbatteryman.com i comptes en Instagram i Facebook, on anirà contant la seua experiència en aquest trajecte vital per la península Ibèrica. "Sóc Low Battery Man, malalt l'encefalomielitis miàlgica, una complexa malaltia poc coneguda per la qual iniciaré aquest viatge amb la intenció de donar visibilitat al meu cas i al de milers de persones com jo", conta en el seu web.

Es tracta d'una malaltia crònica i complexa que afecta el cervell i els sistemes nerviós, cardiovascular, gastrointestinal i immunològic causada en un 80% dels casos per virus o bacteris. La seua principal conseqüència és una fatiga profunda que no es cura amb descans. El 80% de les persones amb encefalomielitis miàlgica són dones. Tots els diners que recapte es destinaran a l'Open Medicine Foundation, dels Estats Units, un organisme que està treballant per a trobar una solució a la malaltia.

El viatge ix de Navarrés aquest dilluns a les tres del migdia cap a València. Recorrerà les diferents capitals espanyoles i portugueses fins a tornar el 13 d'abril al seu poble natal.

També et pot interessar

stats