La serp més gran d'Àfrica es posa de part davant del públic al Bioparc de València

L'enorme pitó de Seba, de més de quatre metres, sorprén les persones que visitaven el recinte amb una peculiar incubació piramidal d'ous que durarà un mes

Imatge en primer pla de la pitó de Seba mentre incuba els ous
Imatge en primer pla de la pitó de Seba mentre incuba els ous / Bioparc de València

Una femella de pitó de Seba (Python sebae), la serp més gran d'Àfrica, ha deixat una inoblidable estampa al Bioparc de València en posar-se de part davant l'atònita mirada del públic que visitava el recinte dijous passat. L'exemplar, amb prop de trenta quilos de pes i una longitud de quatre metres, és una de les poques espècies que realitza una peculiar posada d'ous amb forma piramidal per a incubar-los mentre està enrotllada damunt d'ells.

Les persones que es trobaven a la zona del Bioparc que mostra la sabana subterrània van ser testimonis de l'extraordinari moment en què començava la incubació, un llarg procés que s'allargarà un mes i podrà contemplar-se al parc. 

La pitó de Seba, enrotllada sobre els ous
La pitó de Seba, enrotllada sobre els ous / Bioparc de València

Aquesta parella de pitons de Seba es troba a València des de fa més de catorze anys. L'enorme grandària d'aquesta espècie els confereix un gran poder de constricció i tenen la reputació de ser particularment agressives. En l'actualitat les persones són la principal amenaça per a elles, a causa de la destrucció del seu hàbitat i la caça per la carn i la pell tan preuada.

També et pot interessar

stats