Així seran els preus dels abonaments de transport públic amb la nova rebaixa de la Generalitat

Entra en vigor un descompte addicional del 30%, que se suma al 50% que ja està vigent, per al transport públic dependent de la Generalitat

Ampliació horaris metrovalència i tramvia pels actes de la Gran Fira
Imatge d'arxiu d'un dels cotxes de Metrovalència / GVA

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha publicat els preus que s'aplicaran a partir del pròxim 1 de setembre en tots els serveis de transport públic de competència de la Generalitat. Aquesta reducció addicional d'un 30% en el preu dels abonaments i dels títols multiviatge, se suma a la reducció de fins al 50% que ja està vigent.

Aquesta iniciativa forma part del paquet de mesures de la Generalitat per a fer front a la pujada dels costos de l'energia i incentivar l'ús del transport públic. La disposició, publicada aquest divendres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), recull els preus que aplicarà l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) en els títols SUMA, la zona TAM d'Alacant, TRAM de Castelló i TRAM d'Alacant. Anteriorment, el 5 d'agost, es va publicar la resolució corresponent a Metrovalència.

La mesura s'aplicarà fins al 31 de desembre de 2022 i queden exclosos els bitllets senzills i d'anada i tornada. Posteriorment, des de l'1 de gener fins al 31 de gener de 2023 els títols adquirits dins del període bonificat seran susceptibles d'utilització.

Preus dels títols a València

Els títols SUMA integren per primera vegada, en una sola targeta i amb el mateix preu, el transport públic de l'àrea metropolitana de València dels serveis de Metrovalència, Metrobús, EMT i Renfe-Rodalia.

Així, el SUMA 10 passa de 8 a 5,60 euros per a una zona; de 12 a 8,40 euros en dues zones; i de 20 a 14 euros els de tres zones. El SUMA mensual passa a costar 24,5 euros per a una zona i 37,1 per a tres zones. El SUMA Mensual Jove d'una zona costarà 20,8 euros i el de tres zones 31,55 euros.

Els títols mensuals Gent Major i Mobilitat per a tres zones passaran a costar 6,80 euros. 

En el cas del títol Mobilitat Anual, s'ha previst reintegrar els imports corresponents per períodes quinzenals, coincidents amb el període bonificat, tant en targetes adquirides com de targetes en ús. 

Quant a Metrovalència, la reducció del 30% s'aplicarà en tots els títols TuiN i abonaments temporals. El descompte addicional s'afegirà a les reduccions existents per a TuiN Jove, Família Acollidora i Família Nombrosa General i Especial.

Preus al transport públic d’Alacant

En la zona TAM d'Alacant, el bo Móbilis de 10 viatges passarà a costar 6,05 euros. El bo Móbilis Jove de 30 viatges es redueix fins a 14,8 euros. El bo escolar de 30 viatges, costarà 11,55 euros. Els títols Bo 30 dies es redueixen a 28 euros i el títol Ruta 4/30 Jove a 10,50 euros.

Els títols propis del TRAM d'Alacant sumen el 30% de descompte addicional als descomptes aplicats en juny de fins a un 50%. Així, el Bo 10 d'una zona costarà 5,6 euros, de dues zones serà de 8,4 euros, i el de tres zones, de 14 euros. El Bo 30 d'una zona quedarà en 15,95 euros; el Bo de dues zones, en 23,9 euros; i el de tres zones, a 39,9 euros.

El títol 24 hores s'ha fixat en 5,6 euros i el mensual Gent Major i Mobilitat passen a costar 6,75 euros. En el cas d'aquests dos títols de periodicitat anual, com en el cas de València, s'ha previst reintegrar els imports corresponents per períodes quinzenals.

Preus per al TRAM de Castelló

En el TRAM de Castelló, el bo de 10 viatges passarà a costar 5,7 euros i el de títol per a 30 dies costarà 21 euros. 

També et pot interessar

stats