Així serà el nou xec de material escolar que beneficiarà vora 70.000 alumnes a partir del curs que ve

Es repartiran vora 30 euros per alumne i es podran acollir aquells que compten amb el 100% de la beca de menjador

Material escolar en una de les aules del col·legi Les Arts de València
Material escolar en una de les aules del col·legi Les Arts de València / Europa Press

La Conselleria d'Educació ha iniciat la tramitació del procés normatiu per a activar el nou xec per a material escolar a partir del pròxim curs 2023-2024. Es destinarà a alumnes d'infantil, primària i educació especial que compten amb el 100% de la beca menjador concedida.

En aquesta mesura s'invertiran 1,8 milions d'euros, amb la previsió de beneficiar a 70.000 alumnes i que el xec rondarà 30 euros per a cadascun. Les famílies presentaran en el seu centre educatiu els justificants de compra del material escolar adquirit.

El xec permetrà que les famílies amb una situació socioeconòmica més vulnerable compten amb ajuda per a adquirir material escolar per als seus fills quan arribe el moment de la tornada a classe després d'estiu. Es tractarà en taules sectorials i s'activarà durant els pròxims mesos al costat de les ajudes que cada any es convoquen per a les beques de menjador.

Per a optar a aquesta ajuda, les famílies d'alumnes de segon cicle d'Infantil, Primària i Educació Especial ho hauran de demanar en el moment que sol·liciten la beca de menjador. Quan es resolga la convocatòria d'ajudes de menjador escolar, tot l'alumnat beneficiari del 100% d'aquesta beca que haja sol·licitat el xec per a material escolar comptarà automàticament amb la nova ajuda.

Les famílies, per a cobrar el xec, aportaran en el centre educatiu els justificants de compra en els quals s'identifique clarament el material escolar no curricular adquirit fins a cobrir la quantitat subvencionada.

"És fonamental estar al costat de les famílies del nostre alumnat i més en l'actual context que estem patint, com la pujada de preus del carro de la compra. Per això, nosaltres ja ens estem preparant i posant-nos en la pell de les famílies de cara al curs que ve. Les famílies valencianes són de les que menys despesa han de fer en la tornada a classe cada curs gràcies a XarxaLlibres, el bo infantil, les aules de 2 anys gratuïtes o les beques menjador, però volíem anar més enllà pensant en aquelles famílies que tenen una situació socioeconòmica més complicada, i per això hem ideat aquesta ajuda xec perquè no es queden arrere i puguen comprar material escolar als seus fills i filles el pròxim curs", subratlla la consellera Raquel Tamarit en un comunicat.

També et pot interessar

stats