Com serà la campanya de vacunació de la grip enguany?

Aquest dilluns comença la vacunació, que s'avança per a evitar el col·lapse hospitalari.

VÍDEO | Com serà la campanya de vacunació de la grip enguany?

La campanya de vacunació de la grip, la més gran que s'ha fet mai a la Comunitat Valenciana, comença aquest dilluns. Es calcula que, fins al 31 de gener, 1.200.000 persones rebran la vacuna, una xifra que representa un increment del 70% respecte a l'any passat. Enguany arriba un mes abans del que és habitual per a ajudar a combatre la Covid-19. A més, per a evitar les cues i les massificacions, els ajuntaments han adequat locals municipals.

A qui està dirigida?

Fonamentalment, als grups de població més susceptibles de patir complicacions, com són els majors de 65 anys, persones amb factores de risc i malalties cròniques, i col·lectius especials com el personal mèdic o els cossos i les forces de seguretat. La Conselleria de Sanitat vol que les persones que resideixen o treballen en residències i centres de dia es vacunen durant la primera setmana de la campanya.

Com demane cita?

Si eres personal de risc, no has de demanar-ne; serà la Conselleria qui et telefonarà i et dirà quin dia i a quina hora has d'acudir al centre. Si no ho eres, pots sol·licitar cita al web de Sanitat, a l'app GVA+Salut i als telèfons dels centres de salut.

També et pot interessar

stats