La sequera s'aguditza a la Comunitat Valenciana

En el que va d'any ha plogut un 25% menys del que seria habitual.

VÍDEO | La sequera s\'aguditza a la Comunitat Valenciana

Segons l'Agència Estatal de Metereologia plou menys al territori valencià del que seria habitual. Concretament, en el que va d'any ha plogut un 25% menys. Tot i les tempestes d'estiu de les últimes setmanes, les precipitacions acumulades a la Comunitat Valenciana no superen els valors propis d'un any normal.

Paradoxalment, a gran part d'Espanya, des de l'octubre passat ha plogut més que en anys anteriors, però a la Comunitat Valenciana la situació és ben diferent. Ha plogut prou menys i sobretot al litoral el dèficit es tan important que el nivell es troba entre un 25% i un 50% per davall dels valors ordinaris. 

Falta d'aigua i sequera que obliguen a tirar mà dels transvasaments. De fet, els regants del sud d'Alacant esperen amb candeletes el nou transvasament de 20 hectòmetres d'aigua del Tajo-Segura, que permetrà regar 60 mil hectàrees de cultiu, i també ajudarà a abastir d'aigua per al consum humà 22 municipis. 

Pel que fa als embassaments, el d'Ulldecona està totalment sec mentre que l'any passat estava al 45%. Per contra, com que ha plogut més a les províncies d'Albacete, Conca o Terol que alimenten els embassaments del Segura, el Xúquer o el Túria, els pantans presenten un bon estat encara. 

També et pot interessar

stats