De la sequera a l’excés d’aigua: els cultius s’ofeguen per la pluja

Agricultors i associacions agràries observen com les hortalisses, fruites i arbres florals comencen a podrir-se

La inundació dels camps complica la collita i el treball dels agricultors / À Punt NTC

Després de nou dies de pluja, al camp ha augmentat la preocupació. Les associacions agràries alerten que podria tindre conseqüències molt negatives per a alguns cultius, i asseguren que fins que no deixe de ploure no es podrà fer una estimació de les pèrdues. Han passat d’estar preocupats per la sequera, a estar-hi per l’excés d’aigua.

En molts camps d’hortalisses, l’aigua ha ocasionat danys que, en molts casos, seran irreversibles. Les carxofes, per exemple, encara estan bé però, si continua plovent, es podriran. Vicent Navarrete, un dels agricultors afectats, ha mostrat a À Punt Notícies com els més de 5.000 planters de meló d’Alger que va cultivar fa deu dies s’han perdut per complet.

També els cítrics estan patint les conseqüències del temporal, no només a la fruita que encara queda als arbres, sinó també a la flor, com ha mostrat Juan Antonio Juan, president de la cooperativa de Cullera. “L’any passat ja ens va podrir molta fruita, ha lamentat.

La preocupació perquè la flor qualle s’estén també a la fruita de pinyol. Al mateix temps, als arrossars l’aigua està fent que els agricultors no puguen entrar a treballar la terra, i això podria afectar l’inici de la campanya.

També et pot interessar

stats