La sequera impedeix al poble de Teresa celebrar la Solta de l'Aigua per primera vegada

Este poble de l'Alt Palància ha hagut de prescindir d'esta tradició de la festa de Sant Isidre

És la primera vegada que es cancel·la la solta de l'aigua / À Punt NTC

La gent major del poble no recorda que mai haja passat abans. Teresa, a l'Alt Palància, no ha pogut celebrar hui el dia de Sant Isidre amb la tradicional Solta de l'Aigua. El sistema del Palància està actualment en situació d'emergència per sequera, i per això l'Ajuntament i la comunitat de regants han decidit prescindir d'este costum. 

Cada 15 de maig Teresa celebra la Solta de l'Aigua. Amb l'obertura de les comportes de la séquia els carrers es converteixen en rius per a rememorar l'arribada de l'aigua al poble l'any 1832. Però enguany, seguint les recomanacions de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, l'Ajuntament i la Comunitat de Regants han decidit cancel·lar-la.

Este estalvi permetrà als agricultors continuar regant amb l'aigua del Palància i la gent del poble, encara que amb tristesa, entén que és una decisió necessària arran de les circumstàncies que afronta el territori. Afortunadament, la resta del programa de la festa continua en marxa i el veïnat ha celebrat el també tradicional dinar amb olla.

També et pot interessar

stats