Seqüeles de la pandèmia: l’abús de pantalles altera el patró del son dels adolescents

Converses en el xat d'amics, videojocs o sèries han llevat hores de son als més joves

L’abús de pantalles altera el patró del son dels adolescents / À Punt NTC

L'ús de dispositius electrònics durant la pandèmia, especialment durant el confinament, ha alterat el patró del son en els adolescents. Ho confirma el primer gran estudi sobre aquesta matèria, en què s'arreplega que s'han retallat les hores de descans amb conseqüències directes sobre la seua salut.  

Converses en el xat d'amics, videojocs o sèries i pel·lícules han furtat hores de son als d'adolescents valencians i ha alterat el seu patró del descans, especialment durant el confinament. 

L'ús de pantalles es va multiplicar per tres i es va estendre a les primeres hores del matí afectant tot el cercle vital. Segons explica el cap de la Unitat del Son de l’Hospital Quirón de València, Gonzalo Pin Arboledas, aquest canvi va comportar menys activitat física, menys exposició a la llum i també una alteració en l’alimentació cap a hàbits menys saludables.  

Dos anys després de l'inici de pandèmia encara s'arrosseguen les conseqüències, tal com constata Ana Marín, directora del Col·legi Marni, que assegura que encara hi ha alumnes que a primera hora els costa molt atendre a les classes. 

L'estudi és la base per a noves investigacions que podrien canviar els horaris lectius dels adolescents. 

També et pot interessar

stats