El Seprona rescata un ximpanzé femella que vivia engabiat des de fa 20 anys en una vivenda del Campello

Els propietaris la van heretar i la tenien com un animal de companyia

Recuperen un ximpanzé que vivia en un habitatge del Campello
Zaida Ruiz
17 de setembre 2021 - 17:39

El Seprona ha rescatat aquest divendres al municipi del Campello, a l'Alacantí, un ximpanzé femella que vivia tancat en una gàbia des de feia més de vint anys. La propietària havia heretat l'animal, però no tenia llicència ni els permisos pertinents.

La pressió de l'Ajuntament i de col·lectius de defensa dels animals ha donat com a resultat que la família haja accedit a entregar el primat voluntàriament, que des d'ara es recuperarà al centre de rehabilitació de la Fundació Mona de Girona, que proporciona una llar als simis rescatats.

Suzy, que es com li diuen a la ximpanzé, té 45 anys i ha passat la meitat de la vida tancada en una gàbia. Els amos la tenien com si fora un animal de companyia. Tot i que el ximpanzé es troba en bon estat de salut, no ha passat mai els controls sanitaris pertinents.

Imatge de la gabia on vivia Suzy
Imatge de la gabia on vivia Suzy

Rafa Galvañ, regidor de Salut Pública del Campello, ha explicat a À Punt que els actuals propietaris, per a poder conservar l'animal, haurien tingut l'obligació d'obtindre uns permisos "molt difícils d'aconseguir, com el fet de ser un nucli zoològic, entre d'altres".

Abans de començar l'operació de recuperació del primat, la directora de la Fundació Mona, Olga Feliu, ha explicat a À Punt que "els ximpanzés són animals socials i el més important per a ells i elles és estar en companyia de la seua espècie i també en un espai gran. I aquestes condicions no les poden trobar en una casa particular".

Han fet falta anys de tràmits i moltes converses amb els amos perquè Suzy puga començar una nova vida que requerirà un procés d'adaptació al nou entorn natural i en companyia dels congèneres.

També et pot interessar

stats