El Seprona rescata dos cocodrils del Nil, una tortuga gegant i un pitó de dos metres a Alacant

Els animals, localitzats en diferents llocs durant l'any 2023, ja es troben en diferents centres de recuperació

Cocodrils del Nil que el Seprona va rescatar a Alacant

El Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona) va rescatar durant l'any 2023 a la província d'Alacant nombrosos exemplars d'animals protegits pel Conveni Cites (Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres).

Entre els animals intervinguts hi ha dos cocodrils del Nil, una tortuga d'esperons africana de 25 kg i un pitó de Birmània de dos metres.

En el cas dels dos cocodrils del Nil (Crocodylus niloticus), d'aproximadament dos metres de longitud cadascun, van ser recollits pels agents, el mes d'agost, en una finca particular situada en la partida del Moralet d'Alacant. Aquesta actuació va ser fruit de la col·laboració amb les administracions de l'Estat, perquè el propietari no posseïa ni el certificat d'importació corresponent ni el de cria en captivitat.

En altres dues actuacions dutes a terme el mes d'octubre, es va rescatar una cotorra de Patagònia (Cyanoliseus patagonus) i una cotorra d'orelles vermelles (Pyrrhura hoematotis), gràcies a l'avís dels ciutadans, que van alertar que els animals es trobaven solts en la via pública.

Així mateix, a final de l'any 2023 es va localitzar un pitó tigre (Python molurus bivittatus), de dos metres de lllarg, en ple nucli urbà d'Alacant. L'última va ser una tortuga d'esperons africana (Centrochelys sulcata), de 25 quilograms de pes, que havia sigut abandonada en la serra d'Oltà, a Calp.

Els animals rescatats van ser traslladats a diferents centres de recuperació, rescat, albergs i parcs d'animals terrestres o marins, que compten amb les instal·lacions adequades i on els especialistes avaluaren el seu estat de salut i els han proporcionat el tractament adequat perquè es recuperen.

Per aquestes actuacions, la Guàrdia Civil va obrir una investigació per a localitzar els propietaris i iniciar un expedient com a possibles responsables d'una infracció a la llei de repressió del contraban.

Si no s'acredita la legítima procedència o els permisos per a dur a terme la cria en captivitat, els responsables s'enfronten a sancions administratives que podrien ascendir a 6.000 euros, o fins i tot, la possibilitat d'incórrer en un delicte relatiu a la protecció de la flora i fauna silvestres.

També et pot interessar

stats