El Seprona obri investigació a la granja porcina de Burgos denunciada per maltractament animal

La granja ha rebut també la visita dels veterinaris oficials de la Junta de Castella i Lleó, que han determinat amb data 14 de maig que "es compleixen tots els protocols de benestar animal"

Granja denunciada pel maltractament animal a Arauzo de Torre (Burgos) / Efe

El Servei de Protecció a la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) ha obert una investigació contra la granja porcina d'Arauzo de Torre (Burgos) denunciada per maltractament animal, a petició del jutjat de Salas de los Infantes, en el qual l'Observatori de Benestar Animal ha interposat la denúncia.

Agents de la unitat mediambiental han fet dos visites a les instal·lacions per a verificar les declaracions recollides en la denúncia, que inclou a més un possible delicte de publicitat enganyosa, atés que l'explotació compta amb certificats de benestar animal.

Al costat de les inspeccions del Seprona, la granja ha rebut també la visita dels veterinaris oficials de la Junta de Castella i Lleó, que han determinat amb data 14 de maig que "es compleixen tots els protocols de benestar animal".

La Junta ha indicat que fa inspeccions d'higiene i sanitat de la producció primària i enquestes de bioseguretat amb regularitat en totes les explotacions. I que en el cas de la granja d'Arauzo de Torre l'última enquesta de bioseguretat, corresponent al 15 de novembre del 2023, va determinar que estava tot en orde.

No obstant això, l'ONG ha indicat que les imatges recollides, i sobre les quals se sustenta la denúncia, corresponen al període de juny a novembre del 2023, i ha explicat que en el reportatge s'inclouen imatges entre el 20 i el 24 de novembre, després de l'enquesta de bioseguretat.

Des d'Agricultura han indicat que col·laboraran amb tot el que la Guàrdia Civil els requerisca, dins de la investigació oberta, "com en altres ocasions", però ha indicat que "no s'ha de demonitzar el sector carni ni desincentivar el consum de carn per casos que pogueren arribar a considerar-se mala praxi que, si es confirmen, són minoritaris i excepcionals".

També et pot interessar

stats