El Seprona intervé més de 19.000 quilos de productes alimentaris amb irregularitats

Els ha confiscat en inspeccions practicades en restaurants, llotges i mercats de diverses poblacions de les comarques alacantines.

El Seprona intervé més de 19.000 quilos de productes alimentaris amb irregularitats
El Seprona intervé més de 19.000 quilos de productes alimentaris amb irregularitats

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil d'Alacant ha confiscat més de 19.000 quilos de productes alimentaris amb irregularitats en diferents inspeccions realitzades en restaurants, llotges i mercats de diverses poblacions de les comarques alacantines. Les principals irregularitats estan relacionades amb l'etiquetatge, la traçabilitat, les condicions d'emmagatzematge o les talles mínimes.

Les inspeccions es van dur a terme en restaurants de Santa Pola, a les llotges del peix d'Altea i la Vila Joiosa, i en mercats majoristes i detallistes de la ciutat d'Alacant. En aquest últim lloc s'han trobat quasi 18 mil quilos de dàtils conservats a temperatura errònia i 33 quilos de lluç i 50 de marisc amb irregularitats en la cadena de fred i sense la corresponent traçabilitat. Les inspeccions s'han practicat pocs dies abans de les festes de Nadal i amb la intenció de confirmar el compliment de la normativa i garantir la seguretat del consumidor.

Una altra de les troballes més destacades ha sigut una tonyina roja de més de 50 quilos pescada il·lícitament i que s'anava a comercialitzar de manera clandestina. La tonyina roja és un peix molt desitjat i el preu de venda directa als restaurants pot triplicar el de la venda en circuits legals i arribar fins a 20 euros per quilo.

També et pot interessar

stats