‘Separata’, teatre inspirat en un cas real de violència masclista

La peça, que es pot veure a la sala Artea de la ciutat de València, mostra el dolor i la impotència d’una dona que ha patit maltractaments i a qui la justícia no li ho posa fàcil

Assaig de l'obra de teatre 'Separata' / À Punt NTC

Les actrius Elena Furió i Aitana Bueno, que formen la companyia valenciana PuraVida, representen estos dies a la sala Artea de la ciutat de València Separata. Es tracta d'una peça teatral que mostra el dolor i la impotència d'una dona que ha patit violència de gènere i a qui la justícia no li ho posa gens fàcil.

Basada en un testimoni real, l'obra critica com el sistema qüestiona la paraula de les víctimes quan no responen als estereotips. La protagonista de Separata “busca les ferramentes necessàries per a poder defensar-se en un judici”, explica l'autora del text, Rocío Chico.

La dona que ha inspirat aquesta història prefereix no revelar la identitat per por de perjudicar el procés judicial en què encara es troba immersa. “Ja fa cinc anys que estic de judicis; i em van titlar com aquella que s’ho inventava tot”, explica “El maltractament va començar durant l’embaràs: em deia que em deixaria al carrer i em llevaria la xiqueta”, afegeix.

Encara que moltes de les coses que veiem en l’obra ens poden semblar ficcionades o fins i tot surrealistes, en paraules de la mateixa autora, "la part de l’obra que podries pensar que està més exagerada, és justament la més fidel a la realitat". 

També et pot interessar

stats