Sentència a favor d'un guàrdia civil per a conciliar vida familiar i laboral

L'agent demanava les vesprades lliures per a cuidar els tres fills, un d'ells amb diversitat funcional.

Un agent de la Guàrdia Civil d'Alacant demana un torn fix de matins per a cuidar els tres fills
Un agent de la Guàrdia Civil d'Alacant demana un torn fix de matins per a cuidar els tres fills / À Punt

La sentència d'una jutgessa del jutjat contenciós administratiu d'Alacant ha reconegut la petició d'un agent de la Guàrdia Civil que havia demanat treballar només en torn de matí per a poder cuidar per la vesprada dels tres fills. Un d'ells, amb un grau de discapacitat del 52%, necessita atenció continuada.

Francisco Javier García, secretari provincial de l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC) assenyala que fa dos anys l'agent va demanar que el posaren en torn fix de matí per a poder encarregar-se de la família. "Com li ho denegaren, va donar el pas i va denunciar la situació en el jutjat contenciós d'Alacant", afirma García. A més, explica que aquest no és l'únic cas en què s'han denunciat casos semblants en els tribunals.

En la sentència s'ordena que "per a compatibilitzar la vida familiar i professional" se li assignen únicament torns de treball de dilluns a divendres, de 6 a 14 hores o de 7 a 15 hores. La jutgessa argumenta que la denegació que va fer la Guàrdia Civil el 2017 es basa en arguments genèrics i no té en compte "les particulars circumstàncies de la família". A més, aquest membre de la Benemèrita està destinat en la Comandància d'Alacant, on hi ha torns fixos de matí, "suposant per a l'autor una evident discriminació" que li hagen denegat la petició de treballar només pels matins.

En opinió de Francisco Javier García, en la Guàrdia Civil hi ha nombrosos problemes de conciliació i demana als caps una major sensibilitat cap a aquest tema. "Per exemple, hi ha matrimonis entre guàrdies civils, pares o mares fadrins, famílies monoparentals i estan en el seu dret d'aconseguir-ho". García comenta que molts agents recorren a l'AUGC per a consultar, demanar sol·licituds i iniciar diferents procediments per a intentar aconseguir torns de treball amb els quals puguen compatibilitzar família i treball".

També et pot interessar

stats