El Senat vota la millora de les pensions d’orfandat per violència masclista

Tindran dret a les ajudes qui quede orfe i siga menor de 21 anys o estiga incapacitat per a treballar.

En cas d’aprovar-se, aquestes ajudes tindran un efecte retroactiu des de 2004
En cas d’aprovar-se, aquestes ajudes tindran un efecte retroactiu des de 2004 / Arxiu

El Ple del Senat vota durant la jornada de dijous el projecte de llei de millora de les pensions d’orfandat dels fills de víctimes de maltractament masclista i altres formes de violència contra la dona.

Previsiblement, la cambra alta aprovarà l’informe elaborat per la comissió de treball, migracions i seguretat sobre aquesta llei, que ha incorporat quatre esmenes del PP a un text que va tindre la unanimitat de tots els grups parlamentaris.

En cas d’aprovar-se, aquestes ajudes tindran un efecte retroactiu des de 2004, any en què es va aprovar la Llei integral contra la violència de gènere. A més, en un període de 3 mesos el govern espanyol hauria d’analitzar línies d’actuació quant a casos d’orfandat absoluta, com en accidents de trànsit, perquè reben prestacions de quantitats idèntiques.

Aquestes pensions, amb una prestació mínima de 600 euros, reconeixen el dret als fills de les víctimes que en el moment de la mort tinguen menys de 21 anys o estiguen incapacitats per a treballar, encara que es podran mantenir fins als 25 anys en cas de seguir estudiant o de no tindre recursos.

Per als orfes que ja perceben aquesta prestació, se’ls augmenta del 52 al 70% el càlcul de la base reguladora de les mares, i al 118% en el cas que hi haguera més d’una persona beneficiària.

També et pot interessar

stats