La Seguretat Social reconeix com a malaltia professional la baixa d’una treballadora per assetjament laboral

L’informe de la mútua indica que l’empleada va patir agressions verbals, com crits, insults i amenaces

Una treballadora aïllada dels seus companys de feina
Una treballadora, aïllada dels companys de faena / Shutterstock

L’Institut Nacional de la Seguretat Social ha reconegut com a malaltia la baixa d’una treballadora d’una empresa del País Basc que va patir assetjament laboral, segons ha informat el sindicat Comissions Obreres en un comunicat. 

Aquesta resolució de la Inspecció de Treball i Seguretat Social es basa en l’informe aportat per la mútua, Quirón Prevención, que conclou que la treballadora A. I. G. va patir assetjament en el lloc de treball. El document estableix que van existir conductes inadequades cap a l’empleada, com agressions verbals, com crits, insults i amenaces. 

Segons el sindicat, l’informe també recull que, amb el testimoni aportat per la treballadora, s’han detectat indicadors que evidencien “l'existència de possibles deficiències en l'organització de l’empresa que podrien ser inadequades i que podrien arribar a produir conseqüències nocives per a la salut” de les persones treballadores de l'empresa.

En la mútua també conclouen que la situació d'assetjament que patia A. I. G. s'estava tornant cada vegada més habitual, així com que el responsable de l'empresa va ser testimoni de les agressions verbals.

En CCOO consideren “inadmissible” que les persones treballadores hagen de suportar aquest tipus d'actituds en la faena. “El sindicat no acceptarà ni l'assetjament ni el maltractament a cap persona treballadora, vinga d'usuaris o usuàries, clients o clientes, companyes o companys de treball o superiors, i continuarà denunciant els casos dels quals tinga coneixement”, han manifestat. 

També et pot interessar

stats