La seguretat per Nadal es reforçarà amb més de mil agents de policia a les grans zones comercials de València

S'accentuarà l'atenció a les dones que puguen ser víctimes d'agressions masclistes i també es mantenen totes les mesures derivades del nivell 4 d'alerta antiterrorista

Un dels mercats nadalencs al centre de la ciutat
Un dels mercats nadalencs al centre de la ciutat / Ajuntament de València

Les zones comercials i de més afluència de la ciutat de València estaran vigilades per 850 agents de la Policia Nacional i 300 de la local durant les pròximes festes de Nadal i fins al 10 de gener, segons ha informat aquest dilluns la delegada del govern, Pilar Bernabé.

"Són dies en què un gran nombre de persones es trasllada a la ciutat de València per a fer les compres nadalenques. Per això, s'atendrà les àrees comercials de més concentració i les infraestructures de transport públic per a evitar delictes”, segons Bernabé. L'operatiu estarà conformat per efectius uniformats i de paisà.

Així mateix, la delegada de govern ha subratllat que s'accentuarà l'atenció a les dones que puguen ser víctimes d'agressions masclistes, "perquè som conscients que en els períodes vacacionals s'incrementen els delictes de violència de gènere”.

Bernabé ha recordat que es mantenen totes les mesures derivades del nivell 4 d'alerta antiterrorista.

Des del mes de juliol passat i fins a l'actualitat, “la Policia Nacional ha desenvolupat 16 operatius especials de prevenció i seguretat ciutadana contra la tinença de drogues i armes menors, entre altres”. A més, des del passat 5 de novembre està actiu l'operatiu especial de la Policia Nacional per a evitar baralles nocturnes de joves.

La DGT també posa en marxa una nova campanya de vigilància

Paral·lelament, la DGT ha posat en marxa des d'aquest dilluns una nova campanya de vigilància i control d'alcohol i drogues en els conductors, que es desplegarà fins a l'11 de desembre. En aquesta línia, Bernabé ha demanat “precaució als conductors i una atenció especial per a evitar el consum d'alcohol en sopars de Nadal en cas d'utilitzar el vehicle”.

També et pot interessar

stats