Segura Transparent demana investigar responsabilitats en les inundacions

El col·lectiu ecologista considera que no manté el riu en condicions i acusa els ajuntaments de permetre construir en zones inundables.

VÍDEO | Segura Transparent demana investigar responsabilitats en les inundacions

La plataforma Segura Transparent, un col·lectiu ecologista que des de fa dècades vetla pel manteniment del riu Segura, demanarà a la Fiscalia que investigue si organismes com la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS) o els ajuntaments de la comarca tenen responsabilitat directa en les greus conseqüències de les inundacions que aquest setembre han arrasat la comarca del Baix Segura. Consideren que les males condicions del riu i el seu entorn han agreujat el problema i que són els responsables de la situació qui ara han de carregar amb les responsabilitats.

En aquest sentit, el portaveu del col·lectiu, José Manuel Grima, ha explicat a À Punt Mèdia que la Confederació Hidrogràfica fa anys que no neteja el llit del riu. També assenyala de forma directa als ajuntaments, per haver donat llicència per a construir en zones tradicionalment inundables. Grima considera que el temporal hauria provocat inundacions a la comarca, però assegura que les conseqüències no haurien sigut tan greus si estos organismes hagueren fet bé la seua funció.

Per això, demà el ple d'esta plataforma decidirà en assemblea si demana a la Fiscalia que investigue d'ofici els fets, a fi de determinar la responsabilitat d'estos organismes en els efectes devastadors de la riuada. Entre altres coses, no consideren just que ara es paguen amb els diners de tots les indemnitzacions als propietaris de  vivendes que s'han construït de forma inadequada en rambles i avingudes amb el consentiment dels respectius ajuntaments. I volen també que s'investigue si la Confederació ha incomplit amb les seues obligacions, per no haver mantingut el riu en condicions. 

També et pot interessar

stats