Seguiment desigual de la vaga a Catalunya, amb més impacte en educació i comerç

En la funció pública i la sanitat l'impacte no ha arribat al 50%, amb un 35% i un 20%, respectivament.

La Marxa per la Llibertat, camí de Barcelona
18 d'octubre 2019 - 20:12

El seguiment de la vaga general a Catalunya aquest divendres està sent desigual. Els sectors amb més impacte són les universitats, amb el 90%, i el comerç, entre el 60% i el 80%. Pel que fa a la funció pública i la sanitat, ha sigut menor, amb un 35% i un 20%, respectivament.

Segons ha informat el govern de Catalunya, fins a les 16:00 hores, un 83,3% dels treballadors de la indústria no han anat als centres de treball, siga per adhesió a la vaga o per haver tancat pactes amb les empreses. La patronal Pimec ha informat que el 40% d'aquestes han decidit tancar, mentre que la Cecot, l'organització més representativa de l'àrea del Vallès, assegura que ha tancat el 54,9% de les empreses de la zona. 

Fonts oficials també han informat que durant la jornada hi ha hagut problemes de mobilitat pels talls de carreteres i els serveis mínims en el transport públic. Una de les principals imatges de la jornada ha sigut la dels milers de participants de les cinc Marxes per la Llibertat arribant a Barcelona per l'avinguda Diagonal, la Meridiana i la Gran Via després de recórrer uns 100 quilòmetres des de dimecres passat per diferents carreteres i autopistes de Catalunya.

La vaga general, que té de lema "Pels drets i les llibertats" l'han convocada Intersindical-CSC i Intersindical Alternativa de Catalunya en protesta per la sentència del 'procés', amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

També et pot interessar

stats