Segueixen les deliberacions sobre el veredicte del cas Sala

El jurat està reunit, aïllat en una de les sales, i encara no ha arribat a una conclusió.

VÍDEO | Segueixen les deliberacions sobre el veredicte del cas Sala

Les sis dones i tres homes que formen el jurat popular del crim de María del Carmen Martínez, viuda de l'expresident de la CAM Vicente Sala, continuen les deliberacions entorn del veredicte del cas Sala. Han de decidir si l'únic acusat, el gendre de la víctima, Miguel López, és culpable o innocent.

El jurat, que va començar a deliberar dijous a les 15 hores, està reunit des de les 9:00 hores, aïllat en una de les sales, i encara no ha arribat a una conclusió.

Segons la llei del jurat, per a la culpabilitat es requereixen set dels nou vots i per a la innocència un mínim de cinc. Aquesta mateixa norma preveu un primer termini de deliberació de dos dies, prorrogables un màxim de dues vegades més per 48 hores cadascun. Per tant, la resolució haurà d'estar abans de les 15 hores del pròxim dimecres.

Aquest divendres, el jurat va aconseguir un primer veredicte, però la presidenta del tribunal, la magistrada Francisca Bru, el va retornar per considerar que hi havia errors en l'argumentació.

La víctima va rebre dos trets al cap el 9 de desembre de 2016, dins del seu cotxe, al llavador del concessionari que aleshores regentava l’acusat. Miguel López, marit de la filla menor de María del Carmen, s’enfronta a 24 anys de presó per assassinat amb l’agreujant de parentiu i per tinença il·lícita d’armes.

El juí del cas Sala, de gran interés mediàtic, s'ha allargat durant dèsset sessions en què han declarat més de trenta persones. El gendre de la víctima és l'únic acusat d'un cas que ha desvelat les desavinences familiars d'una de les cases més riques d'Alacant. 

També et pot interessar

stats