Segueix en directe la cobertura especial del Nou d'Octubre d'À Punt

Un dia farcit d'actes en tota la Comunitat Valenciana.

Les celebracions oficials del dia 9 comencen a les 10:00 h, amb l'acte institucional al palau de la Generalitat
Les celebracions oficials del dia 9 comencen a les 10:00 h, amb l'acte institucional al palau de la Generalitat

La celebració del Nou d'Octubre està carregada d'actes institucionals i celebracions festives a Castelló, València i Alacant.

Seguint un programa que va començar el primer d'octubre, a València les celebracions oficials del dia 9 comencen a les 10:00 h, amb l'acte institucional al palau de la Generalitat. Seguidament, a les 11:45 serà la lectura del decret d'alcaldia i e lliurament de la Reial Senyera a l'Arxiu Municipal de València.

A les 12:00 tindrà lloc la Processó Cívica i l'ofrena a Jaume I per un itinerari que començarà en la plaça de l'Ajuntament i acabarà en la plaça d'Alfons el Magnànim. Com cada any, en acabar, es dispararà una mascletà en la plaça de l'Ajuntament.

A més, durant el matí, a les 11:30, la Marina acollirà els concerts de Mueveloreina, Marcel Lázara i Júlia Arrey, Tardor i Joe Pask.

Ja de vesprada el palau de la Generalitat viurà una jornada de portes obertes a partir de les 17:00 h. A aquesta mateixa hora començarà l'Entrada de Moros i Cristians, amb inici en el carrer de la Pau.

A Castelló, a les 12:00 hi haurà un concert de la Banda Municipal de Castelló amb les tres cultures i Muixeranga a la plaça Major, i el lliurament dels Premis Valencià de l'Any per la Fundació Huguet, a l’Ajuntament, a les 13:00 h.

À Punt farà una cobertura especial

Amb motiu de la celebració del Nou d'Octubre, la televisió d'À Punt Mèdia farà una programació especial. Amb un set especial conduït per Marta Ventura i amb els comentaris de l'historiador Vicent Baydal, el programa s'iniciarà amb la retransmisisó del lliurament de les altes distincions de la Generalitat, a les 10:00, i després donarà en directe la Processó Cívica.

A les 18:45 els serveis informatius d'À Punt Mèdia fan seguiment dels actes commemoratius amb motiu del Nou d'Octubre i tota l'actualitat de la jornada. Seguidament, el concert del Misteri d'Elx, a la sala auditori del Palau de les Arts de la ciutat de València, que s'emmarca en el programa d'actes que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha preparat per a enguany en la celebració de l'Any dels Misteris Assumpcionistes Valencians. 

A més, per a la xicalla s'estrena El cau de les feretes.

Les Feretes, a qui ja no reconeix ningú, es retroben i decideixen viure juntes al cau on s'amaga Bubota, i al qual arribarà Tombatossals buscant noves aventures. El pla de les Feretes és assajar esglais i formar un grup de música per a recuperar la seua fama i capacitat per a fer por als xiquets.

Quant als programes d'entreteniment, també ofereixen continguts especials. Així, Assumptes interns farà un repàs en clau d'humor sobre què ens identifica als valencians i què ens fa autèntics, i en Atrapa'm si pots seran les dones que posen cara a alguns dels programes d'À Punt  les qui convertiran el concurs en una edició molt especial.

Consulta el calendari amb totes les cites en el programa oficial

També et pot interessar