Segueix en directe la cobertura especial del Nou d'Octubre d'À Punt

Un dia farcit d'actes en tota la Comunitat Valenciana.

Les celebracions oficials del dia 9 comencen a les 10:00 h, amb l'acte institucional al palau de la Generalitat
Les celebracions oficials del dia 9 comencen a les 10:00 h, amb l'acte institucional al palau de la Generalitat

La celebració del Nou d'Octubre està carregada d'actes institucionals i celebracions festives a Castelló, València i Alacant.

Seguint un programa que va començar el primer d'octubre, a València les celebracions oficials del dia 9 comencen a les 10:00 h, amb l'acte institucional al palau de la Generalitat. Seguidament, a les 11:45 serà la lectura del decret d'alcaldia i e lliurament de la Reial Senyera a l'Arxiu Municipal de València.

A les 12:00 tindrà lloc la Processó Cívica i l'ofrena a Jaume I per un itinerari que començarà en la plaça de l'Ajuntament i acabarà en la plaça d'Alfons el Magnànim. Com cada any, en acabar, es dispararà una mascletà en la plaça de l'Ajuntament.

A més, durant el matí, a les 11:30, la Marina acollirà els concerts de Mueveloreina, Marcel Lázara i Júlia Arrey, Tardor i Joe Pask.

Ja de vesprada el palau de la Generalitat viurà una jornada de portes obertes a partir de les 17:00 h. A aquesta mateixa hora començarà l'Entrada de Moros i Cristians, amb inici en el carrer de la Pau.

A Castelló, a les 12:00 hi haurà un concert de la Banda Municipal de Castelló amb les tres cultures i Muixeranga a la plaça Major, i el lliurament dels Premis Valencià de l'Any per la Fundació Huguet, a l’Ajuntament, a les 13:00 h.

À Punt farà una cobertura especial

Amb motiu de la celebració del Nou d'Octubre, la televisió d'À Punt Mèdia farà una programació especial. Amb un set especial conduït per Marta Ventura i amb els comentaris de l'historiador Vicent Baydal, el programa s'iniciarà amb la retransmisisó del lliurament de les altes distincions de la Generalitat, a les 10:00, i després donarà en directe la Processó Cívica.

A les 18:45 els serveis informatius d'À Punt Mèdia fan seguiment dels actes commemoratius amb motiu del Nou d'Octubre i tota l'actualitat de la jornada. Seguidament, el concert del Misteri d'Elx, a la sala auditori del Palau de les Arts de la ciutat de València, que s'emmarca en el programa d'actes que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha preparat per a enguany en la celebració de l'Any dels Misteris Assumpcionistes Valencians. 

A més, per a la xicalla s'estrena El cau de les feretes.

Les Feretes, a qui ja no reconeix ningú, es retroben i decideixen viure juntes al cau on s'amaga Bubota, i al qual arribarà Tombatossals buscant noves aventures. El pla de les Feretes és assajar esglais i formar un grup de música per a recuperar la seua fama i capacitat per a fer por als xiquets.

Quant als programes d'entreteniment, també ofereixen continguts especials. Així, Assumptes interns farà un repàs en clau d'humor sobre què ens identifica als valencians i què ens fa autèntics, i en Atrapa'm si pots seran les dones que posen cara a alguns dels programes d'À Punt  les qui convertiran el concurs en una edició molt especial.

Consulta el calendari amb totes les cites en el programa oficial

També et pot interessar

stats