Segrestos virtuals: "O pagues 10.000 € o li tallem el dit a la teua filla"

València és una de les províncies on s'han interceptat més falsos segrestos durant l'últim any.

Fotografia d'arxiu de la Policia Nacional
Fotografia d'arxiu de la Policia Nacional / Europa Press

La Policia Nacional ha evitat in extremis que una dona ingressara un rescat per a la seua filla per un fals segrest. La dona estafada, resident a Madrid, va rebre una telefonada en què els suposats segrestadors li van exigir que abonara 10.000 euros si no volia que li enviaren un vídeo tallant-li el dit a la pretesa ostatge, qui en realitat es trobava en perfecte estat al seu lloc de treball.

Aquesta modalitat delictiva, coneguda com a segrest virtual, ha motivat 130 intervencions per part de la Policia Nacional durant l'any 2019, principalment a Madrid, Cantàbria, Saragossa i València. D'aquests, en 107 casos es va interposar una denúncia, en cinc es va arribar a ingressar els diners i en dues ocasions l'import es va poder recuperar.

Amb l'etiqueta #NoEsReal, els perfils de xarxes socials de la Policia Nacional ofereixen informació i consells sobre com reaccionar davant aquest tipus de telefonades. Entre les recomanacions per a evitar l'estafa, la Policia demana no fer cap pagament, no facilitar dades personals, gravar la telefonada i cridar al 091.

També et pot interessar

stats