Segona oportunitat per a totes les persones que per edat ja deurien estar vacunades i no hi estan

La Conselleria de Sanitat  Universal i Salut Pública vol avançar al màxim la vacunació de la població

Repesca per als que no estàn vacunats encara

La Conselleria de Sanitat  Universal i Salut Pública vol avançar al màxim la vacunació i arribar a aquelles persones que per edat ja haurien d'estar vacunades, però que per diversos motius no hi estan. Les raons són diverses, segons el cas. Algunes persones no van poder acudir a la cita, altres no van voler i en alguns casos es van quedar fora degut a alguna errada.

Ara tenen una segona oportunitat. A partir de dijous comença una repesca massiva, però des d’aquest dimecres ja l'han feta en alguns llocs de vacunació, com el punt de vacunació d’Alberic, a la comarca de la Ribera Alta.

Repesca de vacunes al Departament de Salut de la Ribera

Algunes de les persones que han acudit a la cita d’aquest dimecres han reconegut no estar vacunades per distracció, altres perquè estaven de viatge, ha explicat a À Punt Isabel Vercher, metgessa del Departament de Salut de la Ribera, on unes 150 persones han decidit vacunar-se aquest dimecres i han anant acudint-hi al llarg del dia.

Tot un repte per a l'equip de vacunació, a qui li ha tocat combinar aquesta repesca amb la gent citada de manera ordinària. Júlia García, infermera del Departament de Salut de la Ribera, ha dit que estan administrant vacunes d’AstraZeneca, Pfizer i Janssen. 

El més important és que no es quede fora ningú. Perquè aquest col·lectiu de no vacunats és el que ara ompli les UCI, com diu Álvaro Castellanos, cap de l'UCI de l’Hospital La Fe i president de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva: “El 50% d'ingressats són majors de 50 anys, que sí que haurien d'haver rebut la vacunació completa”.

Es calcula que encara hi ha un 8% de la gent de 50 a 69 anys sense vacuna, mentre avança la vacunació entre els joves. Sanitat busca una nova espenta, per a arribar a la fita del 70% de població amb pauta completa. Aquest dimecres s'ha arribat al 65% i s'han superat els tres milions de persones vacunades. 

També et pot interessar

stats