Segona jornada de pròrroga la Cimera del Clima per a evitar que acabe en fracàs

El principal problema continua sent la regulació dels mercats d’emissions de carboni.

La ministra de Medi Ambient de Xile i presidenta de la COP25, Carolina Schmidt, en el plenari de la Cimera del Clima
La ministra de Medi Ambient de Xile i presidenta de la COP25, Carolina Schmidt, en el plenari de la Cimera del Clima / EFE.

El document final d'acord de la Cimera del Clima hauria d’haver quedat tancat divendres, però les discrepàncies entre els països que hi participen ha fet que es prorrogara fins aquest dissabte. i que les negociacions continuen diumenge. Les negociacions a contrarellotge han continuat durant la nit, amb diversos ajornaments del plenari. 

La ministra de Medi Ambient de Xile i presidenta de la COP25, Carolina Schmidt  ha presentat una nova proposta a la baixa per a intentar arribar a un acord entre els vora 200 països que hi participen, però el problema que dificulta l'acord és encara la regulació del mercat d’emissions de carboni.

Passada la mitjanit, Carolina Schmidt, la presidenta de la COP25 va dir que continuarien les negociacions, atés que l’Índia, la Xina, els Estats Units, l'Aràbia Saudita i el Brasil han mostrat rebuig pel nou text davant de la Unió Europea, que demana un acord més ambiciós.

L’activisme contra el canvi climàtic, motor de pressió durant la cimera, ja la qualifica de fracàs polític.

També et pot interessar