Segon dia de confinament per a una classe de segon de primària del Col·legi els Germanells de Rafelbunyol

La mestra i l'alumnat es troben en aïllament preventiu a l'espera dels resultats de les proves després que una alumna donara positiu.

Col·legi Els Germanells de Rafelbunyol
Col·legi Els Germanells de Rafelbunyol / Carmen Bort (À Punt NTC)

Una classe de segon de primària del Col·legi els Germanells de Rafelbunyol viu aquest dijous el segon dia de confinament després que una alumna donara positiu per Covid-19 aquest dilluns. Es tracta del primer confinament d'una aula a la Comunitat Valenciana des de l'inici del curs escolar, que va tenir lloc dilluns.

La xiqueta va anar a escola dilluns i va estar quatre hores amb els companys de classe. De vesprada es va trobar malament i va acudir a l'ambulatori de Rafelbunyol, on li van fer una prova PCR. Dimarts era festa al poble i els xiquets no anaren a escola, però els pares de la menuda avisaren la direcció del centre del positiu de la seua filla. Així, es va posar en marxa el protocol i aquest dimecres es van fer les proves a tots els que havien estat en contacte amb ella. Ara, vint alumnes i la professora d'aquest grup bambolla es troben en aïllament preventiu a l'espera dels resultats de les proves.

L'Ajuntament de Rafelbunyol ha demanat tranquil·litat al veïnat i assegura que la situació està controlada. De fet, el col·legi té uns 400 xiquets i xiquetes d'infantil i primària i tots menys els de la classe de segon afectada han pogut assistir a classe amb normalitat, tal com estableix el protocol sanitari.

Sis positius entre l'alumnat de l'institut de Benassal

A les comarques del nord també hi ha centres educatius amb problemes pel coronavirus: a Benassal, a l'Alt Maestrat, sis alumnes de l'institut han donat positiu només tres dies després de començar el curs. Sembla que van estar en contacte estret amb un infectat, en principi d'una persona de fora del centre. Els afectats guarden quarantena a sa casa i estan a l'espera de conéixer els resultats després de fer-se les proves.

Amb independència del resultat dels tests, hauran de fer els catorze dies de quarantena preceptiva per seguretat. Mentrestant, l'institut de Benassal continuen les classes amb normalitat, tot i que s'han activat el protocol corresponent.

Problemes a les comarques del sud

D'altra banda, a les comarques del sud hi ha centres educatius que encara comencen aquest dijous les classes, com és el cas de l'Institut Da Vinci d'Alacant. L'equip directiu del centre es manté en quarantena per coronavirus, però professors del centre han substituït la directiva i s'ha posat personal administratiu de reforç. A l'Institut d'Ensenyament Secundari Enric Valor es queden de moment sense docència perquè havien habilitat classes duals, però la Conselleria d'Educació demana que tots els alumnes de l'ESO facen classes presencials. Ara cal que canvien tota la programació.

A Coix, tot i que han habilitat espais fora del centre per a mantindre els grups amb les distàncies de seguretat, al Centre d'Educació d'Infantil i Primària encara li falten aules per a dos cursos.

També et pot interessar

stats