Segon cas de coronavirus a la Comunitat Valenciana

Es tracta d'un periodista de 44 anys que va viatjar a Milà per a cobrir la informació del partit entre el València i l'Atalanta.

Hospital Clínic de València

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha confirmat el segon cas de coronavirus en la Comunitat Valenciana. Es tracta d'un periodista de 44 anys que va viatjar a Milà per a cobrir la informació del partit de Champions que va enfrontar el València i l'Atalanta

L'home havia acudit a l’Hospital Clínic Universitari de València amb símptomes lleus compatibles amb la malaltia i les primeres anàlisis han confirmat la presència del virus. Posteriorment, Salut Pública ha enviat la mostra al Centre Nacional de Microbiologia, a Majadahonda, per a la confirmació del resultat.

Aquest cas se suma al detectat en l'Hospital de la Plana, a Vila-real, a un jove veí de Borriana que la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat que es troba asimptomàtic i aïllat en una habitació. De la mateixa manera, la seua parella també està en estudi, però no presenta cap símptoma de patir la malaltia. 

Dotze casos a Espanya

Amb aquest segon positiu a la Comunitat Valenciana, s’eleva a dotze la xifra total de casos en tot Espanya, tots detectats en les últimes 72 hores. A més dels dos casos a la Comunitat Valenciana, hi ha cinc a les illes Canàries, un a Sevilla -el primer cas de contagi autòcton a Espanya-, dos a Barcelona i dos a Madrid.

No obstant això, aquests dotze casos no són els únics registrats a Espanya des que va començar la crisi pel coronavirus. De fet, prèviament s'havien detectat dos casos, un a La Gomera i un altre a Mallorca, que ja han rebut l'alta hospitalària. D'aquesta manera, la xifra total d'afectats al país pel Covid-19 és de 14 persones.

Partit Valencia CF - Atalanta del 10 de març

Finalment, Barceló ha volgut recordar que el partit de futbol del pròxim 10 de març que enfrontarà al València i a l'Atalanta a Mestalla, on es preveu assistència d'italians de la zona de Bèrgam, no presenta dificultats per a celebrar-se. Únicament assegura que estan esperant la decisió de les autoritats sanitàries italianes sobre si poden autoritzar a l'equip i afició a viatjar a Espanya, així com la decisió del Ministeri de Sanitat de permetre la seua entrada i la celebració del partit.

També et pot interessar

stats