Segon aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, amb les víctimes dividides

La investigació està en la recta final. Per això es preveu que el juí es puga celebrar l'any vinent.

Imatge d'arxiu dels atemptats de Barcelona
Imatge d'arxiu dels atemptats de Barcelona / Europa Press

Aquest dissabte es commemoren els dos anys dels atemptats a la Rambla de Barcelona i a Cambrils, en què van morir 16 persones i 137 van resultar ferides. Les associacions de víctimes estan dividides, ja que participen per separat en diferents actes, on no hi haurà discursos, per desig exprés de les famílies.

Fins ara, l'Audiència Nacional ha processat Driss Oukabir, Mohamed Ouli Chemlal i Saïd ben Iazza pels delictes de pertinença i col·laboració amb organització terrorista, estralls en grau de temptativa, i tinença i fabricació d'explosius amb finalitats terroristes, però no per assassinat.

L'Audiència Nacional està pendent de rebre informes sobre una sèrie de diligències sol·licitades en el marc de la investigació, que ja està en la recta final. Per això es preveu que el juí puga ser l'any vinent.

A més, l'Ajuntament de Barcelona ha demanat fa poc al Congrés que cree una comissió d'investigació per a esclarir la relació de l'imam de Ripoll Abdelbaki es-Satty, considerat el cervell de l’atemptat, amb les forces i cossos de seguretat de l'Estat, després d'algunes informacions que el vinculaven al Centre Nacional d'Intel·ligència.

.

També et pot interessar

stats