El sector del torró signa un nou conveni amb la pujada del salari mínim dels treballadors

La pujada del salari mínim era el principal entrebanc en les negociacions, que es van paralitzar el passat estiu.

La pujada del salari mínim era el principal entrebanc en les negociacions
La pujada del salari mínim era el principal entrebanc en les negociacions / Europa Press

Després dels desacords de l'estiu, els sindicats i la patronal del sector del torró han signat, aquest dilluns a Madrid, el nou conveni col·lectiu, que afecta 27 empreses de la Comunitat Valenciana. La patronal ha acceptat la demanda dels sindicats de fixar un salari mínim anual de 14.000 euros.

“Açò és bo per al sector, tindrem seguretat jurídica i econòmica, i als treballadors se'ls reconeix la possibilitat de tenir unes retribucions millors”, ha reconegut Federico Moncunill, secretari del Consell Regulador del Torró.

La taula negociadora s'ha tornat a reunir després que el passat mes de juny s'abandonaren les converses per les reivindicacions de CCOO, però finalment la patronal ha acceptat la demanda dels sindicats. La pujada del salari mínim era el principal entrebanc, que al·legaven que respon a les necessitats de la plantilla i al compromís acceptat per la CEOE.

En declaracions als mitjans, Yovana Sancho, secretària sectorial d'Alimentació i Begudes d'UGT, ha reivindicat que amb l'acord d'aquest conveni, que tindrà una vigència de 4 anys, les categories més baixes tindran un increment d'un vint per cent.

Ara, una vegada assolit l'acord, les parts hauran de fixar una data per a la signatura del pacte.

També et pot interessar

stats