El sector del taxi anuncia accions legals contra Uber i Cabify

La Plataforma Integral del Taxi presentarà una demanda civil i una querella criminal contra aquestes empreses.

El sector del taxi anuncia accions legals contra Uber i Cabify
El sector del taxi anuncia accions legals contra Uber i Cabify

El sector del taxi presentarà una demanda civil i una querella criminal contra les plataformes Uber i Cabify i una altra demanda per danys patrimonials pel conflicte de les llicències dels vehicles de transport amb conductor, els VTC. Així ho ha anunciat la Plataforma Integral del Taxi en el dia en què UBER ha començat a operar a la ciutat de València, amb 200 llicències. Està previst que pròximament Uber done servei també a les ciutats d’Alacant i Elx. 

Des del gremi dels taxistes valencians pronostiquen un futur negre per al sector, tal com ha ocorregut en altres països. Ho ha apuntat en Les notícies del matí el president de la Federació del Taxi de València, Fernando del Molino, que ha assegurat que diferents informes de mobilitat indiquen que aquest servei “no redueix l’ús del vehicle privat, sinó que retalla mercat al transport públic”.

Per la seua banda, també en declaracions a Les notícies del matí, el director d’Uber España, Juan Galiardo ha assegurat que l’experiència a Madrid i Barcelona ha sigut positiva per a tots els que treballen per una nova mobilitat. “La facturació del sector del taxi no solament no ha baixat, sinó que ha pujat, perquè iniciatives com Uber augmenten la categoria de nova mobilitat”, ha assenyalat.

També et pot interessar

stats