El sector de la restauració d'Elda i Petrer anuncia que també obrirà el dia 16

La patronal Conostur es desmarca de les iniciatives de desobediència però estudia presentar un recurs com al País Basc.

Un cambrer atén a una clienta en un restaurant
Un cambrer atén a una clienta en un restaurant

L'Associació Hostaleria Vall d'Elda ha fet una crida als propietaris dels bars i restaurants d'Elda i de Petrer perquè òbriguen els negocis dimarts que ve, 16 de febrer.

Aquesta crida es produeix un dia després de la decisió del Tribunal de Justícia del País Basc, que determina que els establiments de restauració poden reobrir encara que estiguen en "zona roja" a causa de la incidència de contagis de la Covid-19; i també després que els empresaris del sector de la restauració de Castelló anunciaren que el sector reobrirà a la província dimarts que ve, 16 de febrer, com a mesura de protesta.

En un comunicat, l'Associació Hostaleria Vall d'Elda emplaça els hostalers dels municipis d'Elda i de Petrer a "alçar el cap, obrir els seus bars i restaurants i no tolerar més atropellaments per part de la Generalitat Valenciana".

En la nota que han emés, aquesta patronal critica que es continue assenyalant el sector com un dels principals transmissors del virus, i es pregunta "com és possible que amb els locals tancats des de fa més de dues setmanes, els contagis seguisquen en augment a la Comunitat Valenciana".

A més, considera, que "els hostalers estem pagant la incapacitat de gestionar de Ximo Puig", segons el portaveu del col·lectiu, Cristian Ruiz, que ha denunciat que "les ajudes no han arribat". Ruiz manté, igual que els seus homòlegs de Castelló, que els propietaris de bars i restaurants d'Elda i de Petrer tornaran a obrir "amb totes les mesures de seguretat", com asseguren que han fet aquests últims mesos.

La patronal Conostur estudia presentar un recurs semblant al del País Basc però es desmarca de les iniciatives de desobediència anunciades pel sector de la restauració a Castelló, Elda i Petrer i recorden que s'enfronten a sancions de fins a 60.000 euros.

També et pot interessar

stats