El sector del comerç planteja les seues demandes per a la desescalada

Tancar a les 20.00, aforament al 50% i la fi del tancament perimetral de les grans ciutats són les principals.

VÍDEO | El sector del comerç planteja les seues demandes per a la desescalada

Després de la reunió mantinguda entre la Conselleria de Sanitat i Salut Pública i representants de les patronals empresarial i del comerç, per a començar a plantejar la desescalada, s'han evidenciat els tres principals punts de fricció: el sector vol allargar l'hora de tancament fins a les 20.00 hores, augmentar l'aforament i la fi del tancament perimetral de les grans ciutats.

Els comerços que venen productes no essencials denuncien que haver de tancar a les 18.00 hores, quan moltes persones es troben encara treballant o tornant d'arreplegar la xicalla del col·legi, fa que pràcticament ningú vaja a comprar. Per això demanen poder estar oberts fins a les 20.00 hores.

També demanen augmentar l'aforament del 30% al 50%, en previsió que un horari ampliat faça créixer el nombre de clients, i posar fi al tancament perimetral de les grans ciutats durant el cap de setmana, ja que és el moment en què moltes persones aprofiten per a desplaçar-se als nuclis i centres comercials d'aquestes localitats.

També et pot interessar

stats