El sector agrari pressiona els ajuntaments perquè demanen mesures pels danys de les pluges

L'Associació Valenciana d'Agricultors reclama la devolució de l'IBI rústic, crèdits bonificats i les denominades ajudes de mínims.

Bombers actuant a la zona de la Ribera afectada per les pluges
Bombers actuant a la zona de la Ribera afectada per les pluges / Consorci Provincial de Bombers.

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) ha dirigit un escrit als grups municipals dels ajuntaments per a demanar-los que porten als plens mocions en les quals es reclame, tant al govern central com a la Generalitat, l'aprovació de mesures per a alleujar la "greu" situació per què travessa el sector agrari pels danys causats per les últimes pluges.

L'organització agrària que lidera Cristóbal Aguado també l’ha remesa al ministre d'Agricultura, Luis Planas, en representació del govern espanyol, al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i a la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián. Una sol·licitud formal en la qual els reclama la "màxima implicació".

Peticions del sector

Segons ha informat en un comunicat, l'associació demana l'aplicació del mòdul zero en la declaració de l'IRPF corresponent al 2018 per a tots aquells agricultors i ramaders que s'han vist afectats per les precipitacions.

També reclama la devolució, o l’exempció si escau, de l'Impost de Béns Immobles (IBI) rústic, i sol·licita l'aplicació de crèdits bonificats i les denominades ajudes de mínims.

Les reivindicacions inclouen, així mateix, l'establiment d'un pla especial per a la reparació de les infraestructures agràries danyades i un pla de reestructuració per a les parcel·les que presenten asfíxia radicular a causa de les inundacions.

Amb la intenció de millorar les perspectives comercials de la campanya citrícola, AVA-Asaja reitera la petició de retirar 200.000 tones de cítrics de calibre menut destinades a la indústria del suc, l’alimentació animal o, en funció de la seua qualitat, a col·legis i centres benèfics.

Pèrdues de setanta milions d'euros

"L'agricultura valenciana patirà unes pèrdues de setanta milions d'euros, com a mínim, a causa de l'últim temporal de pluges, que se suma als anteriors episodis de pedra, vent i pluges durant l'estiu i la tardor", ha assenyalat Aguado. El president de l'organització ha assegurat també que l'impacte d'aquests danys "compromet el futur de milers de famílies d'agricultors valencians".

També et pot interessar

stats