El secretari general de CCOO PV justifica que ha rebut ja la vacuna perquè es reincorpora a l'hospital i estava en el llistat

La Conselleria de Sanitat Universal investiga la seua vacunació.

El secretari general de CCOO PV, Arturo León, aquest dijous

La Conselleria de Sanitat Universal investigarà la vacunació del secretari general de Comissions Obreres a la Comunitat Valenciana després de conéixer-se que s'ha administrat una dosi contra la Covid-19, segons ha pogut saber À Punt Mèdia. Arturo León justifica que ha rebut la primera dosi perquè divendres es reincorpora a la seua plaça de tècnic de riscos laborals a l'Hospital General d'Alacant. Segons ha explicat en À Punt, fa 16 anys que no hi treballa, ja que ha estat alliberat per a exercir les tasques sindicals. Ara treballarà un dia a la setmana a l'hospital "per a donar un cop de mà amb la pandèmia", i la resta de dies els dedicarà a la faena com a secretari de CCOO PV.

Arturo León va rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 el 15 de gener, "dels últims", afirma i, segons ha assenyalat, prèviament ja havia traslladat la seua intenció de reincorporar-se a l'hospital, i "després ja ho vaig concretar". Al seu parer, i davant les queixes que hi puga haver per no ser un treballar en actiu en primera línia, considera que tot el que ha fet és "respectuós, legal i honest" amb les instruccions i directrius del Ministeri de Sanitat i de la Conselleria de Sanitat.

Així de contundent s'ha expressat Arturo León en els micròfons d'À Punt per a justificar la seua vacunació: "Es poden vacunar aquells que estan en el llistat que ha elaborat el departament de salut, tots som treballadors en actiu, el personal alliberat sindical està en actiu, i som treballadors amb caràcter general en actiu. Estem a disposició dels centres i, per tant, has d'estar en condicions de poder incorporar-te quan sigues requerit".

D'altra banda, ha destacat que el sindicat ha denunciat que és necessari "més rigorositat" en la planificació de la vacunació, perquè cal que hi haja "una actuació homogènia en el conjunt dels departaments de salut, i no que alguns vagen més avançats que altres".

També ha ressaltat la necessitat de no fer distincions amb el personal de la sanitat privada, "ja que mereix la mateixa protecció que el de la sanitat pública", ha assenyalat el secretari general de CCOO PV.

León va rebre la dosi perquè estava inclòs en les llistes del Departament de Salut d’Alacant. Tot i tindre plaça a l’Hospital d’Alacant, el lloc habitual de treball de León és la seu del sindicat a València, un fet que, segons anuncien des de l’organització, canviarà en breu, quan començarà a compatibilitzar les dues faenes.

CCOO PV va emetre un comunicat aquest dimarts justificant la vacunació dels delegats sindicals adscrits als hospitals i centres de salut, per la condició de personal sanitari, d'acord amb les instruccions que la Conselleria de Sanitat va lliurar el passat 5 de gener. I va atribuir a errades en la planificació de la campanya el fet que en alguns departaments els alliberats sindicals hagueren rebut la vacuna abans que els sanitaris que treballen en primera línia contra el coronavirus.

Arturo León va assumir la secretaria general de CCOO PV a l'abril de 2017, en substitució de Paco Molina.

També et pot interessar

stats