Save The Children recorda que les administracions són les responsables dels menors acollits i que “cal atendre’ls”

Rodrigo Hernández defén els centres de menors i alerta de l’augment de la violència de gènere entre aquest sector de la població.

Rodrigo Hernández, director de Save The Children a la Comunitat Valenciana, en 'À Punt Notícies matí'
Rodrigo Hernández, director de Save The Children a la Comunitat Valenciana, en 'À Punt Notícies matí'

Abans que res cal pensar qui són aquests xiquets i xiquetes, d’on venen i quina és la seua situació. Normalment, sense família. I en aquestes circumstàncies, l’administració “ha de fer de pare i de mare”. Així ho ha assenyalat en À Punt Notícies matí el director de Save The Children a la Comunitat Valenciana, Rodrigo Hernández, en referència a la implantació de centres de menors al nostre territori.

“Els xiquets són xiquets, tinguen l’origen que tinguen”, ha recordat Rodrigo Hernández, que ha afegit que “cal posar els menuts en el focus” i donar resposta a la seua situació. “No podem estigmatitzar-los. Hem de fer un esforç per incloure’ls en la societat”, ha assegurat. En aquest sentit, el director de Save The Children a la Comunitat Valenciana ha indicat que “hi ha coses que cal millorar”, com ara prendre més mesures per a afavorir-ne la inclusió i reformar determinades lleis.

Així mateix, Rodrigo Hernández ha alertat sobre l’augment de casos de violència de gènere entre aquest sector de la població, per la qual cosa ha defés que cal fer més educació sexual als col·legis i a edats més joves. “És necessari, perquè les noves tecnologies donen estereotips hipersexualitzats que estan impactant en la joventut. Els xiquets que són maltractadors possiblement també ho seran en el futur”, ha conclòs.

També et pot interessar