Save the Children proposa una esmena als pressupostos per a reduir la pobresa infantil

Demanen que la inversió augmente al 2,4% del PIB anual, ja que un de cada quatre infants viu a Espanya en situació de pobresa.

Un de cada quatre infants viu a Espanya en situació de pobresa
Un de cada quatre infants viu a Espanya en situació de pobresa

Save the Children proposarà als grups polítics una “Esmena del futur” als pressupostos generals de l’Estat de 2019 per a contribuir a la reducció de la pobresa infantil. Són un conjunt de mesures socials, educatives, sanitàries, d’ocupació i conciliació per a reduir el percentatge de pobresa infantil del 28% actual al 17% en 2030. Demanen una inversió en política d’infància, que passe de l’1,3% al 2,4% del PIB anual.

Un de cada quatre infants viu a Espanya en situació de pobresa. Una taxa que es mantindrà en 2030 si no es prenen mesures urgents. La directora de Política d’Infància de l’ONG, Ana Sastre, ha assenyalat que el cost de no adoptar mesures per a combatre la pobresa infantil suposaria el 5% del PIB i posar en marxa un conjunt de polítiques que reduirien aqueixa pobresa seria del 2,4%, la mitjana de la Unió Europea, ha advertit Sastre. 

En concret, l’organització recomana incrementar la prestació per fill, i passar dels 24,25 euros mensuals, que reben les famílies vulnerables en l’actualitat, a 100 euros. Aquest augment tindria un cost de 2.400 milions d’euros.

En l’àmbit educatiu, la taxa d’abandó escolar augmenta entre els xiquets que viuen en famílies amb un nivell de renda més baix, fins a un 29%. Per això, demanen un augment de finançament dels centres amb més nivells de vulnerabilitat, amb una inversió de 7.900 milions d’euros.

A més, ha precisat que també hi ha una relació perversa entre pobresa i salut, fins al punt que anar a la consulta del dentista o del psicòleg continua sent un luxe per a algunes famílies. Les alternatives proposades suposarien una inversió de 231 milions d’euros.

En relació amb la conciliació, l’ONG proposa l’augment dels permisos de paternitat i maternitat, i garantir progressivament l’accés a l’educació infantil de 0 a 3 anys. Totes aquestes mesures suposarien un cost de 4.700 milions d’euros.

També et pot interessar

stats