Save the Children demana que s'inicie l'educació sexual abans dels 12 anys per a erradicar la violència masclista

L'organització alerta dels alts nivells en adolescents a la Comunitat Valenciana.

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb més xiquetes víctimes de violència masclista | EP
La Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb més xiquetes víctimes de violència masclista | EP

Save the Children alerta dels alts nivells de violència masclista en adolescents a la Comunitat Valenciana i proposa l'ampliació del programa d'intervenció en educació sexual (PEUS) a edats primerenques, adaptada a cada grup d'edat i en tots els nivells educatius.  

L'organització veu preocupants les últimes dades de violència de gènere, segons l'INE referits a 2017, que indiquen que la Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb més xiquetes víctimes de violència masclista. De 4.196 víctimes amb orde de protecció o mesures cautelars, 104 van ser adolescents.

Dels 4.196 homes denunciats en 2017 per violència de gènere a la Comunitat Valenciana, 23 són menors de 18 anys.

El director de Save the Children a la Comunitat Valenciana, Rodrigo Hernández, ha afirmat que és necessari augmentar els recursos destinats a la prevenció d'aquest tipus de violència i, encara que s'ha rebaixat l'inici de l'educació sexual als 12 anys en el Pla Integral d'Educació Sexual, continua sent "insuficient".

Quan s'ha produït l'agressió "ja hem arribat tard" -diu Hernández-, que insta a posar el focus en la prevenció, l'educació i la tolerància zero per a erradicar la violència contra les dones. 

També et pot interessar

stats