Save the Children alerta de l'especial vulnerabilitat de 260.000 xiquets i xiquetes valencians

Els efectes del confinament en les famílies més vulnerables és una nova amenaça per a aquest col·lectiu.

Save the Children alerta de l'especial vulnerabilitat de 260.000 xiquets i xiquetes valencians
Save the Children alerta de l'especial vulnerabilitat de 260.000 xiquets i xiquetes valencians

L'organització Save the Children ha demanat hui a les administracions que “tinguen en compte els efectes del confinament en les famílies més vulnerables” i ha advertit que, en el cas de la Comunitat Valenciana, prop de 260.000 xiquets i xiquetes menors de 16 anys “podrien patir conseqüències socials especialment nocives”.

“Des de Save the Children pensem que és fonamental que es prioritze l'accés de les famílies més vulnerables a les ajudes i els recursos necessaris, i que es treballe per a evitar a través d'altres mitjans l'aïllament social i l'estigmatització. Ens preocupen profundament els efectes d'aquesta situació en xiquets i xiquetes, tant en els més vulnerables com en la infància en general”, ha assenyalat el director de l’organització a la Comunitat Valenciana, Rodrigo Hernández.

Save the Children també ha advertit que “la reducció dels ingressos a les llars més vulnerables tindrà efectes molt concrets”, com a possibles impagaments de factures i de lloguer o pagaments d'hipoteques. "S'hauria de proposar una moratòria als desnonaments i llançaments, i als venciments de préstecs a les famílies, a més de la prohibició de talls d'energia a les llars mentre dure la crisi", ha defensat.

La directora de sensibilització i polítiques d'infància de Save the Children, Catalina Perazzo, ha posat el focus que tant la Unió Europea com l'estat espanyol “tenen partides especialment destinades a contingències com les epidèmies”. “No obstant això, creiem que probablement, i per l'extensió d'aquesta crisi, aquestes partides s'esgotaran amb el primer o segon paquet de mesures", ha afegit.

També et pot interessar

stats